

כבר הצטרפו

מי עומד מאחורי
קרן יחד?
הוא הרב הלל הורוביץ - חברון, ולצדו ועד מייעץ בו חברים: הרב יוסף צבי רימון - אלון-שבות,
הגב' אודרי ליימן - רמת-גן, מר אלון וולקן - גבעת-שמואל, מר אריאל בן-דוד - פסגות.
מר נגה רחמני - בני ברק, הגב' תהילה צימר - ירושלים, מר אבי שנור - סביון
יועץ משפטי:
עו"ד יצחק מירון - תל אביב
רואה חשבון:
חגי גולדברג ושות' - ירושלים
מבקר פנים:
רו"ח אבנר שזיפי
פעילותם של חברי הוועד המייעץ, היועץ המשפטי ורואה החשבון בקרן הינה על בסיס התנדבותי.
על מנת לאפשר לקרן לפעול כראוי, תעסיק הקרן מספר מצומצם של פעילים בשכר, בהתאם לצרכיה.
את פעילות הקרן מלווה מועצה ציבורית בנשיאות הרב יעקב אריאל שליט"א - רב העיר רמת גן חברי המועצה הם:
פרופ' אמנון שפירא - הקיבוץ הדתי, אוניברסיטת אריאל
פרופ' אשר כהן, אוניברסיטת בר אילן
הרב בן - ציון אלגזי - ישיבת כרם דיבנה
הרב ברוך גיגי, ישיבת הר עציון
מר גבי חמו - רמת הגולן
הרב חיים איידלס - תל אביב
הרב חיים גנץ - ישיבת "מעלה אליהו" תל אביב
מר חיים ירוסלביץ - חלוצה, גוש קטיף
דר' יגאל בן שלום - מנכ"ל הביטוח הלאומי לשעבר
הרב יהושע שפירא - ישיבת רמת גן
פרופ' יפה זילברשץ - אוניברסיטת בר אילן
הרב יצחק לוי - כפר מימון, שר החינוך לשעבר
מר צבי צביבל - מפעלות הציונות הדתית
הרבנית צביה אליהו - ירושלים
מר רם בלינקוב - ממונה על התקציבים באוצר לשעבר
הרבנית שולמית מלמד - ערוץ 7 בית אל
השופטת בדימוס, שרה פריש - פתח תקווה
פרופ' דוד גליקסברג - האוניברסיטה העברית ירושלים

שאלות ותשובות
המינוי לקרן יחד הוא משפחתי.
המינוי המשפחתי – עד איזה גיל הוא תופס?
במקרה אסון, תיפתח קרן עבור כל אחד מילדי המשפחה שאינם נשואים ושגילם מתחת ל-30. (הועד רשאי להחליט במידה ויש צורך מיוחד, לפתוח קרן גם לילד שנישא בתוך שנתיים הסמוכות לפטירה).
האם הקרן מתאימה גם לבני זוג ללא ילדים או שילדיהם מעל גיל 30?
הקרן מתאימה בהחלט. זוג ללא ילדים או שילדיו כבר גדולים יכול להתחבר אל הקרן, כמעשה של חסד.
האם ילד שהתחתן ועד כה נכלל במינוי המשפחתי חייב להצטרף כעת בעצמו כדי להיות מנוי בקרן?
כן. כדי שילדיו העתידיים ייכללו בקרן.
האם ראשי המשפחה (סבא וסבתא) יכולים לעשות מנוי שיכלול את כל צאצאיהם?
סבא יכול לרשום את משפחות ילדיו הנשואים, אך עליו לעשות מינוי בתשלום לכל משפחה בנפרד.
כמה משפחות יכולות להצטרף לקרן?
מספר החברים אינו מוגבל. ככל שיצטרפו יותר משפחות, הנטל על משפחות המנויים במקרה אסון יהיה קטן יותר, ויותר משפחות יהיו מוגנות כלכלית במקרה של פטירת אחד ההורים.
האם הקרן מטפלת גם במקרים סיעודיים?
הקרן פועלת רק במקרה של פטירה.
איך אני יודע כמה משפחות הצטרפו עד כה לקרן, בכל רגע נתון?
השקיפות מלאה – מספר החברים מתעדכן באתר הקרן בכל זמן.
האם אני יכול לדעת מי המשפחות החברות בקרן?
שמות לא יפורסמו מטעמי צנעת הפרט.
אני לא דתי, אפשר להצטרף?
בוודאי. הקרן פתוחה לכולם.
המדינה אינה דואגת ליתומים במקרים של אסונות?
אכן המדינה מסייעת למשפחות במקרה פטירה, לרוב סיוע בסיסי. אנו כחברה מתוקנת פועלים יחד להעמיד סיוע משלים ככל הנדרש עד לחתונת היתומים. הסיוע המוענק על ידי קרן יחד ניתן לאחר בחינת צרכי המשפחה. למה לא לעשות ביטוח חיים וזהו?
במקרה של פטירה, ביטוחי החיים הבסיסיים לא תמיד מעניקים סכום המספיק לכל ילד וילד ליציאה לחיים עם עזרה כלכלית מתאימה.
הקרן מסייעת לפי הצורך גם למשפחות שנעזרו בביטוח חיים, כדי להשלים את הסכום הנדרש לכל ילד.
בנוסף, צריך לדעת שלא מעט משפחות מתקשות לשלם את הסכומים הנדרשים לביטוח חיים, ולכן מקטינות את התשלום החודשי לביטוח וכך מצמצמות מאוד את הסכום שיקבלו מהביטוח בשעת אסון. חשוב להדגיש כי הקרן איננה פועלת במתכונת של חברת ביטוח הגובה דמי ביטוח חודשיים על בסיס חישובים אקטואריים שונים, הכוללים בין היתר את רווחי חברת הביטוח לאחר כיסוי הוצאותיה. מטרת קרן יחד להיטיב עם המשפחה ולעזור לה ככל האפשר לעוגן וביטחון כלכלי לאורך שנים, כאשר התשלום החודשי הוא מינימלי, ללא כל מטרות רווח.
קרן יחד גובה כספים מחבריה רק במקרה של פטירת מי מחבריה, כשכל הסכום שנגבה מיועד ליתומים, בתוספת עלויות מינימליות בגין הטיפול בהקמת הקרן למשפחה וליוויה הראשוני. למען הסר ספק, אין בכוונת הקרן לעודד הפסקת תשלומי ביטוח חיים.
איך נערכת הגבייה?
כל מנוי, במסגרת הרישום וההצטרפות לקרן, חותם מראש על הסכמה לגבות ממנו את התשלום באחד מאמצעי התשלום – הוראת קבע בנקאית או כרטיס אשראי. חשוב להדגיש כי מנויי קרן יחד אינם משלמים תשלום חודשי קבוע. כלומר אם לא קרה אסון באותו חודש, ברוך ה', לא משלמים דבר. במקרה של פטירת אחד המנויים ייגבה סכום מסוים, על פי הצורך ובהתאם לכללי התקנון, ובכל מקרה התשלום לא יעלה על 60 ש"ח לחודש אחד, ועוד 4 ש"ח לכל היותר על השתתפות בהוצאות הליווי והטיפול במגבית למשפחה. אם יהיה צורך ביותר מ-60 שקלים בחודש מסוים, יחולק וייפרס התשלום על פני כמה חודשים.
האם כל משפחה שהתייתמה תקבל אוטומטית כסף מהקרן?
מטרת הקרן היא לסייע ולאפשר ליתומים לצאת לחיים בצורה כלכלית מאוזנת, ועל כן במקרה פטירה יגויסו בכל מקרה עבור כל יתום זכאי 50,000 ש"ח, עם אפשרות להשלמה עד 150,000 ש"ח לכל יתום. הקרן היא קרן צדקה, ולכן לא תגבה מן המנויים כסף נוסף במקרה שבו המשפחה יכולה, תודה לא-ל, להעניק לילדיה ביטחון כלכלי גם ללא סיוע משלים מהקרן. נציג מקצועי מטעם הקרן ייפגש עם המשפחה, ויבחן עמה את מצבה הכלכלי. אם יתברר כי אין באפשרות המשפחה להעמיד סכום משמעותי לטובת הילדים לכשיתבגרו, יקבע ועד הקרן השלמת הגבייה לסך של עד 150,000 ש"ח לכל יתום. רצון הקרן לאפשר למשפחה לחיות בכבוד ורווחה, ולאפשר לילדים עתיד כלכלי יציב ומיטיב.
האם המינוי לקרן מוכר למעשר?
כן, על פי פסיקת רבני הקרן.
איך אדאג שכאשר יקרה משהו במשפחה שלי חלילה, בני המשפחה ידעו שאני מנוי בקרן, בלי שאצטרך לספר להם בעודי בחיים?
טוב שבני המשפחה ידעו על המינוי בקרן, שהילדים ידעו שהמשפחה משתתפת במפעל של חסד וצדקה. כל משפחה תקבל תעודת חבר מכובדת המעידה על שותפותה בקרן יחד. מי שמעדיף שלא לספר למשפחתו על המינוי יכול להניח את התעודה במקום בולט בין מסמכיו, ואם חלילה יקרה אסון הדבר ודאי יתגלה בתוך זמן קצר. עם זאת, כמובן, ברגע שתדע הנהלת הקרן על פטירת מי מחבריה, היא תיצור קשר בהקדם עם בני המשפחה.
בתוך כמה זמן עובר הכסף למשפחה?
לאחר החלטת הועדה בדבר גובה הסכום המוקצה לכל יתום, תיפתח קרן עבור כל יתום ובה יופקדו הכספים עבורו. כל רווח שמניבה קרן זאת עומדת לטובת היתום בלבד. ישנה אפשרות לשימוש בכספי היתום, ובעבורו, במהלך התקופה, בסכום מוגבל ובכפוף לאישור קרן יחד. כך מתאפשרת בקרה מסודרת על שימוש נכון בכספים שנגבו עבור המשפחה, בכדי לוודא שכספים אלו יעמדו לטובת היתום ויבטיחו את עתידו הכלכלי. בהגיע היתום לנישואיו – יעמוד הסכום הנותר בקרן לרשותו, ויוכל להשתמש בו בהתאם לשיקוליו.
האם חברי הקרן מקבלים דו"ח אודות האסון שבעקבותיו נערכה מגבית?
בכל גביה תישלח הודעה טלפונית לחברים בה יופיע מספר היתומים עבורם נערכה הגביה וסכום הגביה. מטעמי צנעת הפרט, ומתוך רצון לשמור על פרטיותן של המשפחות לא יפורסמו פרטים נוספים אודות האסון.
איך מחליטים מה גובה הסכום הסופי שמקבלת המשפחה?
סכום התמיכה הנע בין 50- 150 אש"ח עבור כל יתום נעשה לאחר בחינה כלכלית משותפת של נציג הקרן עם המשפחה. בה נבדק מצבה הכלכלי של המשפחה וצרכיה לאחר האסון. הועדה המייעצת בוחנת כל מקרה לגופו ומחליטה בדבר גובה התמיכה המיטיבה עבור כל משפחה. רצון הקרן לאפשר למשפחה לחיות בכבוד ורווחה, ולאפשר ליתומים עתיד כלכלי יציב ומיטיב.
כיצד מגיע הכסף למשפחה?
במקרה של פטירה, הנהלת הקרן שולחת אל המשפחה יועץ כלכלי מטעמה, שיסייע לבחון את מצבה הכלכלי של המשפחה. היועץ ילמד את הצורך, ועל פי הממצאים ובדיקת אנשי הקרן המוסמכים תיערך המגבית. סכום הכסף יופקד בחשבון שייפתח לטובת המשפחה, וזכות החתימה בחשבון תהיה לנציגי הקרן, כדי לאפשר בקרה מסודרת על שימוש נכון בכספי הקרן וכדי לוודא שהכסף נשמר לטובת היתומים לכשיתבגרו, ניהול הכסף בבנק ייעשה באופן סולידי בהתאם להנחיות האפוטרופוס הכללי. כל רווח שיניבו כספי הקרן יופנה לטובת היתומים בלבד. בהגיע זמן נישואיו של היתום, יעמוד הסכום בקרן לרשותו, ויוכל להשתמש בו בהתאם לשיקוליו.

אין תשלום חודשי קבוע
כל מנוי, במסגרת הרישום וההצטרפות לקרן, חותם מראש על הסכמה לגבות ממנו את התשלום באחד מאמצעי התשלום – הוראת קבע בנקאית או כרטיס אשראי. חשוב להדגיש כי מנויי קרן יחד אינם משלמים תשלום חודשי קבוע. כלומר אם לא קרה אסון באותו חודש, ברוך ה', לא משלמים דבר.
במקרה של פטירת אחד המנויים ייגבה סכום מסוים, על פי הצורך ובהתאם לכללי התקנון, ובכל מקרה התשלום לא יעלה על 60 ש"ח לחודש אחד, ועוד 4 ש"ח לכל היותר על השתתפות בהוצאות הליווי והטיפול במגבית למשפחה. אם יהיה צורך ביותר מ-60 שקלים בחודש מסוים, יחולק וייפרס התשלום על פני כמה חודשים.

חסד
אמיתי
מטרת הקרן, כאמור, לאפשר ולסייע ליתומים לצאת לחיים בצורה כלכלית מאוזנת. על כן, כל משפחה המנוייה בקרן תקבל עבור כל יתום זכאי בין 50,000 ₪ - 150,000 ₪. הקרן אינה גובה תשלום חודשי קבוע, ולכן לא תגבה מן המנויים כסף לצדקה במקרה שבו המשפחה היתומה יכולה, תודה לא-ל, להעניק לילדיה ביטחון כלכלי גם ללא סיוע משלים מהקרן.

גבייה
שקטה
מעבר למשבר המשפחתי והנפשי סביב פטירת ראש משפחה צעיר, אסון זה כרוך פעמים רבות במשבר כלכלי. קרן יחד מאפשרת תמיכה כלכלית משמעותית למשפחה בצורה שקטה ומכובדת. לולא קיומה של קרן יחד, החברים, הקהילה או המשפחה הקרובה המבקשים לסייע למשפחה יוצאים במגבית עבורה. אולם דבר זה כרוך בעוגמת נפש ומבוכה רבה למשפחה, שזה עתה חוותה אסון. בנוסף, לא תמיד מצליחים לגייס את הסכום הדרוש והמשפחה נותרת בחסרונה. הסיוע הכלכלי המוענק למשפחה באמצעות קרן יחד נעשה בצורה שקטה, יעילה ומכובדת, שם המשפחה אינו מפורסם, והמשפחה זוכה לסיוע כלכלי משמעותי בצורה פשוטה ומיידית.
קריאת הרבנים
מפאת גודל האחריות והדאגה איש לבני ביתו ,ואיש לחברו ולקהילתו אנו מזרזים בזאת את כלל הציבור להירשם לקהילת "קרן יחד" הפותרת את מצוקתם של יתומים אשר מאבדים בטרם עת את אחד מהוריהם. על כולנו להיות שותפים כאחד במצוות החסד ובערבות ההדדית.
הרב יעקב אריאל - רב העיר רמת גן
הרב חיים דרוקמן - ראש מרכז ישיבות בנ"ע
הרב זלמן ברוך מלמד - ראש ישיבת בית אל
הרב אהרון ליכטנשטיין - ראש ישיבת הר עציון
הרב צפניה דרורי - רב העיר קרית שמונה
הרב נחום רבינוביץ – ראש ישיבת מעלה אדומים
הרב יעקב שפירא - ראש ישיבת מרכז הרב
הרב אורי כהן - ראש בית המדרש מרץ מבשרת ציון
הרב שלמה ריסקין - רב העיר אפרת
הרב אליקים לבנון - רב אלון מורה והשומרון
הרב שלמה אבינר- ראש ישיבת "עטרת כהנים" ירושלים
הרב שבתי סבתו - ראש הישיבה במצפה יריחו
הרב יהושע ויצמן – ראש ישיבת מעלות
הרב מיכה הלוי – רב העיר פתח תקוה
הרב דוד סתיו - רב העיר שוהם
הרב דוד חי הכהן - ראש מוסדות "אורות התורה" בת ים
הרב צבי קוסטינר - ראש ישיבת מצפה רמון
הרב אלישע וישליצקי זצ"ל - ירושלים
|
|
|
|
|
|
|
|
תקנון הקרן
-
מבוא
- קרן הסיוע המיוחדת של עמותת קרן יחד – יוזמה חברתית לדורות (ע"ר) (להלן: "העמותה") נועדה לחזק את התא המשפחתי היהודי ולתמוך במשפחות של בני זוג, אזרחי ישראל ותושביה, שנישאו כדת משה וישראל על ידי סיוע במצבים שבהם אחד מבני הזוג (ו/או חלילה שניהם) הלכו לעולמם, בהשאירם אחריהם יתומים עד גיל 30. הקרן נועדה לתמוך ביתומים כאלה ולסייע להם, בעיקר בזמן שהיתומים יחליטו להקים בית יהודי משלהם ויינשאו כדת משה וישראל.
מאחר ומדובר בקרן בעלת אופי של מוסד צדקה וחסד, תהיה לוועדה המייעצת של הקרן סמכות לתת פרשנות מקילה לטובת מבקשי הזכאות.
"הועדה המייעצת" בתקנון זה משמע: ועדה שנבחרה ע"י הנהלת העמותה, ומונה לפחות 5 חברים.
-
- הקרן הינה קרן צדקה. היא תפעל לאור ההלכה היהודית. הקרן אינה תכנית ביטוח, הגם שיש בה גם יסודות של סיוע הדדי, היא מבוססת בעיקר על הרצון והנכונות של חבריה לתרום במקרים הראויים ליתומי משפחות שנפגעו מפטירת אחד ההורים או שני ההורים.
- תקנון זה יחשב כהסכם בין החברים ובין העמותה כמפעילת הקרן, וכן בין כל החברים ובין עצמם.
-
סוגי החברות בקרן:
-
הגדרות:
- "חבר תורם"- חבר שמצטרף לקרן ואין לו ילדים או שאינו זכאי שמי מילדיו יקבל תשלום כל שהוא במקרה של פטירתו ו/או פטירת בן/ בת זוגו.
- "חבר מנוי"- חבר שמצטרף לקרן ותורם באופן מסודר ושוטף בעצמו או ע"י אחרים במקרים שבהם הקרן גובה כסף עבור יתומים שהוחלט לזכותם בתשלום, כאשר במקרה של פטירת החבר המנוי ו/או פטירת בן/בת זוגו אשר היה נשוי לחבר המנוי כדת משה וישראל ואשר נרשמ/ה לקרן כבן/ת זוגו בעת הצטרפותו לקרן או לאחר מכן, יהיו יתומיהם זכאים לקבל תשלום מכוח תקנון זה ועפ"י תנאיו.
- אדם שהיה נשוי כדת משה וישראל ולאחר מכן התגרש ו/או התאלמן רשאי להירשם כחבר מנוי.
- אדם שהיה נשוי יותר מפעם אחת רשאי לבקש להגדיר כבן/בת זוגו יותר מאדם אחד, אך במקרה כזה יהיה עליו להירשם כחבר מנוי פעם נוספת (ובכל רישום להגדיר את בן/בת זוגו כאמור) ויחולו עליו בגין כל מנוי כל החובות החלים על חבר מנוי.
- החברות בקרן מיועדת לאזרחי ישראל ותושביה בלבד. חבר מנוי שחדל להיות אזרח ישראלי או תושב ישראל יחדל מלהיות חבר מנוי, וככל שהוא המשיך במתן התרומות לקרן, יראו אותו כחבר תורם בלבד.
-
לצורכי תקנון זה יראו חבר אשר מרכז חייו הינו מחוץ לישראל במשך תקופה העולה על 5 שנים כמי שאינו תושב ישראל, וזאת בכפוף לאמור בסעיף 4.2 להלן.
-
הרישום לקרן:
- הרישום לקרן נעשה באמצעות טופס הצהרה (לרבות באתר האינטרנט) שבו יציינו המעוניינים להצטרף לקרן פרטים שונים כמפורט להלן, וכן יחתמו על הצהרה בדבר נכונות הפרטים ועל הסכמתם לכל תנאי תקנון הקרן ומדיניות הפרטיות, או יאשרו זאת אלקטרונית.
- במקרים שבהם פעולת הרישום תתבצע באמצעים אחרים כגון פניה טלפונית, הקרן תישלח לנרשם את הפרטים שנקלטו בעקבות הרישום הטלפוני וכן תקנון ומדיניות פרטיות במייל, החברות תיכנס לתוקף תוך 24 שעות משליחת המייל. במקרים כאמור, האחריות על וידוא כי הפרטים שנקלטו בעקבות הרישום הטלפוני תואמים למצב בפועל, חלה על החבר לכל דבר וענין.
- חבר תורם יצטרך להמציא בעת הרישום לקרן את הפרטים הבאים:
שם פרטי, שם משפחה ומספר תעודת זהות של החבר התורם, מספר טלפון בבית, מספר טלפון נייד וכתובת דואר אלקטרוני.
כן יצטרך החבר התורם להמציא פרטים לחיוב כרטיס אשראי או הוראת קבע, וככל שכרטיס האשראי אינו של החבר התורם גם פרטים (שם פרטי, שם משפחה ומספר תעודת זהות) של המתחייב.
-
- חבר מנוי יצטרך להמציא בעת הרישום לקרן את הפרטים והמסמכים הבאים:
שם פרטי, שם משפחה, מספר תעודת זהות, מספר טלפון בבית, מספר טלפון נייד וכתובת דואר אלקטרוני, והכל ביחס לחבר המנוי ובן/בת זוגו.
כן יצטרך החבר המנוי להמציא פרטים לחיוב כרטיס אשראי או הוראת קבע, וככל שכרטיס האשראי אינו של החבר המנוי גם פרטים (שם פרטי, שם משפחה ומספר תעודת זהות) של המתחייב.
-
- העמותה רשאית לדרוש ממי שמבקש להצטרף כחבר מנוי למלא שאלון רפואי מפורט לגביו ולגבי בן/בת זוגו ואף לצרף מסמכים שונים, שהעמותה תהיה רשאית להעבירם לבדיקת יועציה הרפואיים. באותם המקרים שבהם אחד מבני הזוג חולה במחלה המסכנת חיים או אפילו במקרים שקיים חשש כי הוא חולה במחלה מסכנת חיים, הקרן תהיה רשאית בהתאם לשיקול דעתה, למנוע את הצטרפותו כחבר מנוי או כבן/בת זוגו, אולם גם במקרה זה בן הזוג הבריא יוכל להצטרף כחבר מנוי, אך פטירת בן הזוג שקיים חשש כי הוא חולה במחלה מסכנת חיים, לא תזכה את ילדיו בסיוע מהקרן.
למרות האמור, במקרה שהחבר המנוי ו/או בן/בת זוגו חולה במחלה מסכנת חיים במועד ההרשמה לעמותה (או שבנסיבות העניין קיים במועד הרישום חשש שיש למי מהם מחלה מסכנת חיים), תהיה העמותה רשאית לאשר את הצטרפותו לקרן, תוך קביעה מראש כי הסיוע יינתן רק במקרה שבו הוא נפטר במוות בלתי טבעי ולא כתוצאה ישירה או עקיפה ממחלה או אירוע רפואי כלשהו.
בתקנון זה:
"חולה" - מי שחולה במחלה מסכנת חיים וכן מי שהיה חולה במחלה מסכנת חיים בטרם חלפה התקופה המינימלית הדרושה לקבלתו כחבר מנוי, וזאת בהתאם למפורט בשאלון הרפואי ו/או ברשימת מחלות מסכנות חיים.
"מחלה מסכנת חיים"- משמעה אחת המחלות שמופיעות ברשימת המחלות שיקבעו ויעודכנו מפעם לפעם ע"י היועצים הרפואיים של העמותה.
רשימת המחלות מופיעה באתר האינטרנט של העמותה, ואולם העמותה שומרת על זכותה לעדכנה מפעם לפעם.
-
- לאחר שהקרן תקבל ותאשר את טופס ההצטרפות, יישלח לנרשמים טופס אישור ו/או כרטיס חבר ובו מספר מנוי. לקרן שמורה הזכות שלא לאשר את הצטרפותם של נרשמים לעמותה, והחלטתה תהיה סופית.
- למניעת ספק, אין במשלוח פרטים ומילוי טפסי ההצטרפות משום אישור על קבלה לקרן. רק אישור רשמי מאת הנהלת הקרן על קבלת הנרשם כחבר לקרן, יחשב כאישור על הצטרפות.
- ההצטרפות לקרן היא אישית, אינה ניתנת להעברה ואינה עוברת בירושה.
- בעת ההצטרפות לקרן יהיה על המצטרף לשלם דמי רישום חד פעמיים בסך 36 ₪ (פעמיים ח"י).
-
תיקון ועדכון פרטים:
- בכל מצב של שינוי בפרטים שנמסרו לקרן יהיה על החבר התורם או החבר המנוי לדווח על כך לקרן. עם זאת, כאשר חל שינוי במצבו הבריאותי של החבר המנוי אחר שהתקבל כחבר בקרן, הוא לא יצטרך לדווח על כך לקרן ולא תפגענה זכויותיו כחבר מנוי.
-
חבר מנוי יעדכן את הקרן בכל מקרה בו חדל להיות אזרח ישראל ו/או בכל מקרה של מעבר למגורים מחוץ לישראל. כאמור בסעיף 2.4 לעיל, חבר מנוי שמרכז חייו מחוץ לישראל למעלה מ-5 שנים, לא יחשב כחבר מנוי, אף אם המשיך לתרום לקרן.
לצורכי תקנון זה יראו מי ששהה בממוצע למעלה מ-183 ימים בשנה מחוץ לישראל כמי שמרכז חייו אינו בישראל.
למרות האמור, חבר מנוי רשאי להגיש בקשה לקרן שתמשיך להכיר בו כחבר מנוי, למרות שמרכז חייו היה מחוץ לישראל למעלה מ-5 שנים אך לא יותר מ- ___ שנים, ולקרן יהיה שיקול דעת בלעדי להחליט בענין. היה החבר חולה במחלה מסכנת חיים כהגדרתה לעיל, שהתגלתה לאחר הצטרפותו כחבר תורם והוא הציג לקרן מסמכים אודות כך, הקרן תתחשב בכך במסגרת שיקוליה אם לאשר את בקשתו לאפשר לו להישאר חבר תורם גם לאחר למעלה מ-5 שנים מיום שהחל להתגורר מחוץ לישראל.
למען הסר ספק, לא הגיש החבר התורם בקשה להמשיך להכיר בו כחבר מנוי בנסיבות האמורות, תיפסק חברותו כחבר מנוי בחלוף 5 שנים ממועד המעבר למגורים מחוץ לישראל, וככל שהוא לא עדכן את הקרן בדבר, הוא יחשב למפרע כחבר תורם מעת שהדבר יוודע לקרן, וזאת גם אם עובדת אובדן האזרחות או עובדת החריגה מ-5 שנים בהם מרכז חייו היה בחו"ל תיוודע לקרן רק לאחר התרחשות של אירוע מקרה זכאות.
-
- הקרן תעביר מיד לאחר הרישום ומפעם לפעם טפסים ו/או מסמכים אחרים שבהם יפורטו הנתונים אודות החברים בקרן. ככל שנתונים מסוימים לא יהיו נכונים או לא יהיו עדכניים יהיה על החבר בקרן לתקן ולעדכן את הפרטים. אי תיקון ו/או עדכון הפרטים יחשב כאישור הפרטים שהועברו על ידי הקרן.
-
ביטול ההצטרפות לקרן:
- כל חבר יהיה רשאי לבטל את חברותו בקרן בכל עת בהודעה בכתב.
- אם יוברר כי מי שנרשם כחבר מנוי לא הצהיר על בעיה רפואית מסוג הבעיות המפורטות בסעיף 3.5 ו/או נרשם בניגוד לאמור בסעיפי התקנון, תבוטל חברותו לאלתר וזכויותיו תבוטלנה למפרע. חבר מנוי שבוטלה חברותו מכח הוראות סעיף זה לא יהיה זכאי לשום פיצוי ו/או שיפוי בגין כספים שנגבו ממנו ו/או בגין כל עילה אחרת.
-
חבר מנוי שלא ביקש לבטל את חברותו שלא יבצע תשלומים שעליו לבצע לפי תקנון זה, ו/או יפגר בדרך אחרת בתשלומים במשך תקופה העולה על 90 יום ממועד הגביה של תשלום ע"י הקרן, יראו אותו באופן אוטומטי כמי שביטל את חברותו בקרן וחברותו תפקע ללא צורך בהודעה בכתב ביום ה- 90 מיום שלא העביר תשלום שהיה עליו להעביר.
על אף האמור בס"ק זה, חבר מנוי שהעביר תשלומים באופן סדיר במשך תקופה של לפחות 6 חודשים ואשר לא ביצע תשלומ/ים שעליו לבצע לפי תקנון זה במשך תקופה העולה על 90 יום ממועד הגביה של התשלום, יהיו יתומיו זכאים גם לאחר הביטול ועד לתום 6 חודשים מיום שחדל לבצע תשלומים כאמור לקבל את מחצית הסכום שהיו זכאים לקבל אילו היה מבצע את התשלומים. הקלה זו תחול רק בפעם הראשונה שבה נמנע החבר המנוי לשלם תשלומ/ים במשך תקופה העולה על 90 יום.
-
חבר מנוי שבוטלה חברותו בקרן:
- אם ביקש לשוב ולהצטרף לקרן לפני תום 6 חודשים מיום שבו הודיע על ביטול חברתו ו/או מיום שלא העביר תשלום שהיה עליו להעביר לקרן, יוכל להצטרף לקרן מהמועד שבו הודיע על רצונו להצטרף שוב, ללא צורך במילוי הצהרת בריאות חדשה, אך יהיה עליו להשלים את התשלומים שלא ביצע עד לאותו מועד.
- אם ביקש לשוב ולהצטרף לקרן לאחר שחלפו 6 חודשים מיום ההודעה על ביטול החברות ו/או מיום שלא העביר תשלום שהיה עליו להעביר - הוא יידרש לעמוד בתנאי הקרן כחבר מנוי חדש, לרבות מילוי הצהרת בריאות חדשה לו ולבן/בת זוגו כאמור בסעיף 3.5 לעיל.
- חבר תורם יהיה רשאי להצטרף מחדש בכל עת, ללא צורך לשלם בגין התקופה שבה לא העביר תשלומים.
- חבר מנוי שהופסקה חברותו מכל סיבה שהיא - אינו זכאי להחזר כל שהוא של תשלומים ששילם טרם הופסקה חברותו.
-
ההחלטה על מתן סיוע במקרה של אסון:
- הזכות לפנות ולבקש סיוע מהקרן מוקנית לחבר מנוי (במקרה של פטירת בן/בת זוגו) או לבן הזוג של חבר מנוי שנפטר ו/או לצאצאים של חבר מנוי שנפטר ו/או לצאצאים של בן הזוג שנפטר.
לעניין זה במקרה של פטירת חבר מנוי יראו כזכאים את כל ילדיו שאינם נשואים של מי שנרשם כחבר מנוי, לרבות ילדים מנישואים קודמים, ושעדיין אינם בני 30 במועד הפטירה (להלן: "יתום").
במקרה של פטירה של בן הזוג של חבר מנוי יראו כזכאים את כל ילדיו שאינם נשואים של בן הזוג שנפטר, לרבות ילדים מנישואים קודמים, שעדיין אינם בני 30 במועד הפטירה.
ילד מאומץ כדין יחשב כילד זכאי.
בתקנון זה: "בן זוג"- מי שהחבר המנוי הודיע לאחרונה לפני ארוע מקרה זכאות כי יש לראותו כבן זוג, לענין החברות בקרן, ובלבד שהיה נשוי לו במועד הרישום או בעבר כדת משה וישראל, ומולאו לגביו כל הפרטים האמורים בסעיף 3.4-3.5 לעיל, לרבות הצהרה בדבר מצבו הרפואי. ככל שהחבר המנוי נרשם פעמיים בהתאם לסעיף 2.3 לעיל, הוא יצטרך להעביר פרטים כאמור בהתייחס לבן הזוג הרלבנטי לאותו מנוי.
-
- במקרה של פניה כאמור בסעיף 6.1, תפעל הקרן לבירור כל הנתונים הרלוונטיים לבחינת עזרה לזכאים.
- תנאי מוקדם לקבלת סיוע מהקרן יהיה קבלת מכתב מרופא המשפחה של הנפטר או מרופא שליווה אותו קודם פטירתו, המציין מה היו נסיבות הפטירה. במקרה בו נפטר חבר מנוי או בן/בת זוגו ממחלה מסכנת חיים כהגדרתה לעיל או מהסתבכויות הנובעות ממנה – יציין הרופא את המועד בו התגלתה לראשונה המחלה. ככל שהמחלה התגלתה לנפטר ו/או לבן/בת זוגו עוד לפני מועד הקבלה לקרן או שהיה חשש סביר לקיום המחלה לפני מועד הקבלה לקרן, לא יינתן סיוע.
- במקרה בו נפטר חבר מנוי ו/או בן/בת זוגו אשר הצהיר על היותו חולה במחלה מסכנת חיים והתקבל כחבר מנוי בכפוף לסייג המפורט בסעיף 3.5 לעיל, תנאי מוקדם לקבלת כל סכום מהקרן יהיה שהפטירה היתה בנסיבות המזכות כמפורט בסעיף 3.5 לעיל.
-
הקרן תפעל בהתאם למערך השיקולים והקריטריונים המפורטים להלן, בבואה לתת סיוע ליתום או ליתומים. ככלל הסיוע מיועד בעיקר לצורכי חתונה ו/או לימודים גבוהים (להלן: "צרכי היתום"):
- כל יתום יהיה זכאי לקבל לפחות סכום של 50 אלף ₪ כסיוע לצורכי היתום.
- במקרים שבהם לפי חוות הדעת של הוועדה המייעצת הצרכים של היתומים, כולם או חלקם, יהיו גדולים יותר, תהיה הוועדה רשאית להמליץ על מתן סיוע מוגדל מעל סכום של 50 אלף ₪, אך בכל מקרה לא יותר מ-150 אלף ₪ לכל יתום או למי מהיתומים. מאחר ומדובר בכספי צדקה, מוסכם כי הסכום המוגדל לא ייאסף במקרה שבו הוועדה המייעצת תעריך כי בידי היתום ו/או משפחתו הקרובה עודף נכסים שיאפשר לממן את צרכי היתום בצורה סבירה גם ללא הסיוע של הקרן.
-
הקרן תהיה רשאית לדרוש לפי שיקול דעתה גם קבלת פרטים נוספים ומסמכים שונים לצורך גיבוש ההחלטה אם להעניק סיוע ובאיזה גובה. מסמכים אלה יכול שיתייחסו גם למצב הכלכלי ו/או לכל עניין אחר. ככל שיידרש, ייפגש נציג מקצועי מטעם הקרן עם בני המשפחה או מי מהם ויבחן את מידת הצורך של הזכאים בקבלת סיוע מהקרן.
לקרן שיקול דעת בלעדי למנוע העברת סיוע מוגדל או חלקו במקרה של אי קבלת המסמכים המבוקשים ע"י הקרן.
- המידע שנאסף יובא בפני הוועדה המייעצת, ולאחר בחינת מכלול הנסיבות, הוועדה המייעצת תמליץ להנהלת הקרן האם ועבור מי לגבות סיוע מוגדל, מה היקפו וכן כל תנאי ו/או דרישה אחרת בקשר למתן הסיוע.
- כספי הסיוע שנגבו עבור כל יתום ינוהלו בהתאם לאמור בסעיף 8 להלן וישוחררו כולם ליתום עם נישואיו, ובכל מקרה לא מאוחר מהגיעו לגיל 30. אישור רישום לנישואין ברבנות מוכרת בישראל ביחד עם הזמנה לחתונה יהוו אסמכתא לשחרור הכספים לקראת נישואין.
- במקרה שהיתום יגיש בקשה למימון לימודים גבוהים ביחד עם ספח תשלום, הנהלת הקרן תהיה רשאית לשחרר כספים לשם כך, מתוך סכום הכסף שגויס לצרכי היתום, בהיקף שתקבע הנהלת הקרן.
- למרות שמטרת הקרן היא סיוע לקראת נישואים ו/או לימודים גבוהים, תהיה הוועדה המייעצת זכאית להמליץ על תשלום לפנים משורת הדין, ליתום שנישא בתוך 24 חודשים שקדמו ליום הפטירה. במקרה כזה לא יעלה הסיוע על 100,000 ₪ ליתום.
- במקרים של קושי כלכלי, ניתן יהיה להעביר ליתום ו/או עבורו סכום של עד 30% מסכום הזכאות שנקבע לו גם במהלך השנים שעד לנישואיו, וזאת לדאגה לצרכים חיוניים אחרים שלו או שקשורים אליו .
- יודגש כי לאור האופי של הקרן כקרן צדקה, כל העברת כספים מהקרן תהיה בהתאם לכללים אלו ולשיקול הדעת והמלצתה של הוועדה המייעצת. החלטת הקרן תהיה סופית, ללא שום אפשרות תביעה לשיפוי ו/או פיצוי ו/או תרעומת מכל סוג שהוא בכל מקום ובכל ערכאה שהיא.
- על אף האמור בכל מקום אחר בתקנון, מובהר כי במקרה של ריבוי מקרי מוות שלא כדרך הטבע ח"ו (כגון מלחמה, רעידת אדמה, אסונות טבע ומגפות), ו/או במקרה שהוועדה המייעצת תחליט כי המצב אינו מאפשר גבייה מהחברים (כגון ריבוי יתומים רח"ל, אינפלציה במשק או כל מצב אחר) או במקרה חריג כגון מאבד עצמו לדעת ח"ו, תהיה רשאית הוועדה המייעצת לקבוע האם לבצע גבייה במקרה הפטירה ובאיזה סכום.
-
גביית כספים לקרן:
- בעקבות פטירת חבר מנוי ו/או בן/בת זוגו וקבלת החלטה בדבר גובה הסיוע, תפעיל הקרן את מנגנון גביית הכספים מכלל החברים המנויים והחברים התורמים.
- המנגנון מבוסס על גביית כספים באמצעות הוראת קבע בנקאית ו/או כרטיס אשראי מהחברים בקרן.
-
הסכום שייגבה מכל חבר בעקבות פטירת חבר מנוי ו/או בן/בת זוגו יהיה שווה לסכום שהחליטה הקרן לגבות עבור יתומי החבר המנוי ו/או בן/בת זוגו חלקי מספר החברים בקרן.
ע"פ החלטת הקרן ניתן יהיה לחלק את סכום הגבייה בגין כל יתום על פני יותר מחודש אחד.
- הקרן תהיה זכאית לגבות סכום של עד 4 ₪ בחודש מכל החברים המנויים והחברים התורמים עבור הוצאות.
- בכל מקרה לא יעלה סכום הגבייה מכל חבר מנוי או חבר תורם על סך של 64 ₪ לחודש. אם ח"ו יידרש סכום גבוה יותר (עקב הצטברות מספר רב של יתומים, או מספר פטירות ל"ע), תועבר יתרת הסכום הנדרש לגבייה לחודש/ים הבא/ים.
- הקרן רשאית להעלות את סכום הגבייה בהתאם לגובה מדד המחירים לצרכן.
- על מנת למנוע עמלות מיותרות, חייב כל חבר להודיע מראש לעמותה על כל שינוי בפרטי הבנק שלו, ו/או על כל סיבה שעלולה לגרום לאי כיבוד החיוב בבנק שבו מתנהל החשבון, וכן על כל שינוי בפרטי ההתקשרות עמו, ובכלל זה מס' טלפון/כתובת אלקטרונית.
- חבר מנוי או חבר תורם שלא כיבד את דרישת התשלום יוכל לפרוע את חובו בתוספת עמלת הבנק בגין אי כיבוד החיוב עד 90 יום ממועד הגביה, וזאת באמצעות תשלום בכרטיס אשראי או ע"י העברה בנקאית לעמותה, בצירוף משלוח הפרטים ואסמכתא לתשלום למשרדי העמותה.
-
ניהול כספי היתומים:
- עד למועד שבו יהיה זכאי היתום למשוך את הכספים שנגבו לטובתו, יושקעו כל הכספים במסלולי השקעה בהתאם להנחיות של הקרן.
- הסכומים המיועדים ליתומים ינוהלו בחשבונות נפרדים על ידי הנהלת הקרן או באמצעות פוליסות ביטוח/חסכון נפרדות שינוהלו ע"י חברת הביטוח שנבחרה לצורך כך, והוצאת כספים לצורך המשפחה תעשה רק בהרשאה של הקרן או מי מטעמה.
- הקרן תהיה רשאית, על פי הנחיות הוועדה המייעצת לקבוע דרכים מעשיות לשם שמירה על כספי היתום והעברתם ליתום. במסגרת זו תהיה הקרן רשאית להעביר את ניהול הכספים, השקעתם והשמירה עליהם לגופים חיצוניים כגון בנקים ו/או חברות ביטוח ו/או גופים פיננסיים מוכרים. הודעה על כך תימסר להורה שנותר בחיים, ו/או לאפוטרופוס ו/או ליתומים הזכאים, הכל לפי הענין. הקרן תהיה רשאית לבקש שהכספים ינוהלו אך ורק בהשקעות שיש להן אישור שהן משקיעות בגופים שאינם פועלים בניגוד להלכה היהודית.
-
סיוע במקרה של פטירת שני ההורים:
- במקרה שלאחר שחבר מנוי ו/או בן/בת זוגו נפטרו והילדים היתומים קיבלו כספים מהקרן, והחבר או בן/בת הזוג ממשיך להיות חבר מנוי בקרן או נרשם כחבר מנוי, ונפטר ל"ע גם ההורה השני, יהיו הילדים היתומים זכאים לסיוע נוסף בהתאם לכללים האמורים בסעיף 6 לעיל (דהיינו לסיוע בסך שבין 50,000 ₪ ועד 150,000 ₪ לכל יתום).
- במקרה שבו שני ההורים נפטרו ביחד או בהפרש שלא עלה על 12 חודשים , יהיו היתומים הזכאים זכאים לסיוע פעם אחת בלבד, ואולם הקרן תהיה זכאית להחליט על מתן תוספת של עד 50,000 ₪ (מעבר ל-150,000 ₪) עבור כל יתום, ככל שימצא שמצבם הכלכלי של היתומים מצריך זאת.
- בוררות:
10.1 כל המחלוקות הנובעות מהסכם זה יידונו בהתאם לדין תורה בפני הגאון הרב יעקב אריאל שליט"א.
10.2 חתימה על תקנון זה היא חתימה על הסכם בוררות וכל טענה או תביעה הנובעת מהסכם זה תידון אך ורק לפני הרב יעקב אריאל שליט"א. אם תהיה כל מניעה שהיא שבשלה לא יוכל הרב אריאל לדון בטענות, ימונה בורר חלופי בידי הרב הראשי לישראל הראשון לציון שליט"א. יודגש כי הבורר לא יהיה כפוף לסדרי הדין ולדיני הראיות וכי הדין החל הינו דין תורה.
- מדיניות פרטיות
רצ"ב קישור למדיניות הפרטיות של הקרן הצטרפות לחברות בקרן, מהוה אישור להסכמה למדיניות הפרטיות: https://kyachad.co.il/privacy.php
-
כללי:
-
התיישנות – תקופת התיישנות לפניה לקרן לקבלת סיוע מוגבלת ל- 24 חודשים מיום פטירת החבר המנוי ו/או בן/בת זוגו או ממועד ידיעת מי מבני המשפחה של החבר המנוי ו/או בן/בת זוגו המנויה על חברותו בקרן, ובלבד שבכל מקרה טרם חלפו 5 שנים ממועד פטירת החבר המנוי ו/או בן/בת זוגו. .
בכל מקרה המועד הקובע לענין קביעת הזכאות של היתומים יהיה מועד הפטירה של החבר המנוי ו/או בן/בת זוגו.
- קשר עם היתום - כל עוד לא הגיעו היתומים לגיל 18, ו/או כל עוד לא ניתנה על ידם הודעה אחרת לאחר גיל 18, יבוצע כל הקשר שבין הקרן למשפחה זכאית, לרבות היתומים הזכאים, באמצעות האפוטרופוס על היתומים, ובמקרה שלא יקבע אפוטרופוס – באמצעות בן הזוג שנותר בחיים.
- ראיות –נטל הראיה בנוגע להתקיימות הוראות תקנון זה, לרבות קיום ההוראות המזכות בקבלת סיוע מהקרן, מוטל על התובע.
- סעיף סודיות – העמותה מתחייבת שלא למסור פרטים משפחתיים אישיים של חברי הקרן, לרבות מידע רפואי לציבור, והכל בכפוף למדיניות הפרטיות המפורסמת באתר של הקרן.
- הוראת מעבר – הוראת מעבר – תקנון זה יחול מיום א' ניסן תשפ"ב (02.04.2022), לרבות על כל החברים שהצטרפו לקרן עוד לפני מועד זה, ועד למועד זה יחולו הוראות התקנון הקודם. למען הסר ספר מובהר כי השאלון הרפואי המחייב עבור כל חבר מנוי ו/או בן/ת זוגו הינו השאלון שהיה בתוקף במועד רישומו לקרן.
-