תקנון הקרן
א. נוהלי רישום – תנאי הצטרפות:
1. הרישום נעשה באמצעות טופס הצהרה שבו יציינו המעוניינים להצטרף לתכנית את פרטיהם האישיים, את מצבם הבריאותי ואת אמצעי התשלום המועדף עליהם (הוראת קבע או כרטיס אשראי) וכן יחתמו על הסכמתם לכל תנאי התקנון.
2. דמי רישום חד פעמיים בסך 36 ש"ח (פעמיים ח"י) ייגבו בעת ההצטרפות.
3. כל משפחה נחשבת למינוי אחד (להלן: משפחה מנויה).
4. "ועד קרן יחד" (להלן: הוועד) רשאי להתנות את ההצטרפות לתכנית במילוי שאלון רפואי מפורט לשני בני הזוג ובצירוף מסמכים כנדרש. המסמכים ייבחנו בידי ועדה רפואית, ולצערנו הקרן לא תוכל לקבל משפחה שאחד מבני הזוג בה חולה במחלה המסכנת חיים, בהתאם לשיקול דעתה.
5. לאחר שהוועד יקבל ויאשר את טופס ההצטרפות, יישלח לנרשמים טופס אישור ובו מספר מנוי. לוועד שמורה הזכות שלא לאשר את הצטרפותם של נרשמים לתכנית, והחלטתו תהיה סופית.
6. אם יוברר למפרע כי מצטרף לא הצהיר על בעיה רפואית קיימת ו/או נרשם בניגוד לאמור בסעיפי התקנון, תבוטל חברותו לאלתר וזכויותיו תבוטלנה רטרואקטיבית. מנוי שבוטלה חברותו בגין סעיף זה לא יהיה זכאי לשום פיצוי ו/או שיפוי.
7. ההצטרפות לתכנית היא אישית, אינה ניתנת להעברה ואינה עוברת בירושה!
ב. ביצוע הגבייה:
1. במקרה של פטירת מנוי, יופעל מנגנון גביית כספים באמצעות הוראת קבע בנקאית או בכרטיס אשראי מכלל החברים בקרן לסיוע למשפחת המנוי. ייגבה סכום חד פעמי של עד 10 ש"ח לכל יתום, כפול מספר היתומים, ובתוספת של עד 4 ש"ח עבור ליווי המשפחה והטיפול בהקמת המגבית למשפחה. ייתכן שסכום הגבייה יחולק וייגבה כמה פעמים, ובלבד שהסכום לא יעלה על הסכום האמור כלפי כל יתום זכאי.
2. בכל מקרה, לא יעלה סכום הגבייה על 64 ש"ח לחודש. אם ח"ו יידרש בגין מקרה פטירה סכום העולה עליו (עקב מספר רב של יתומים, או מספר פטירות בחודש אחד ל"ע), תועבר יתרת הסכום הנדרש לגבייה לחודש/ים הבא/ים.
3. הוועד יהיה רשאי להעלות את סכום הגבייה בהתאם לגובה המדד.
4. על מנת למנוע עמלות מיותרות, שומה על כל מנוי להודיע מראש לוועד על כל שינוי בפרטי הבנק שלו, ו/או על כל סיבה שעלולה לגרום לאי כיבוד החיוב בבנק שבו מתנהל החשבון.
5. מנוי שבחשבונו הוצג חיוב שלא כובד מכל סיבה שהיא, יוכל לפרוע את חובו בגבייה של החודש שלאחריו, או על ידי משלוח המחאה בסכום שהוצג לבנק ובתוספת עמלת הבנק.
6. מנוי שלא פרע את התחייבויותיו במשך 60 יום ממועד החיוב בבנק, ייראה כמי שוויתר על חברותו בקרן. במקרה כזה, המנוי יוכל להצטרף שוב לתכנית רק לאחר חצי שנה, ויידרש לעמוד בתנאי הקרן כמנוי חדש.
7. מנוי שהופסקה חברותו מכל סיבה שהיא אינו זכאי להחזר כל שהוא על התשלומים הקודמים.
ג. קבלת סיוע:
1. במקרה פטירה ל"ע של אחד מההורים במשפחה מנויה, נציג מקצועי מטעם הקרן ייפגש עם המשפחה המנויה, יודיע לה על העברת סכום של 50,000 ש"ח עבור כל יתום זכאי מכספים שייגבו לצורך כך באופן מיידי, יסייע לה לבחון את מצבה הכספי ובהתוויית התנהלותה הכלכלית (אם הדבר נצרך), ויבחן עמה את הצורך לסיוע מהקרן על פי המתחייב בתקנון.
2. בהתאם לבחינת הנציג והמלצתו לוועד, יקבע הוועד את סכום הכסף הנוסף שייאסף ויופקד עבור המשפחה, בסכום שלא יעלה על מספר החברים בקרן כפול 10 ש"ח כפול מספר היתומים הזכאים, ובכל מקרה לא יעלה על 150,000 ש"ח ליתום, בכל שלבי הגבייה.
3. יתומים זכאים הם ילדים שבמועד פטירת ההורה במשפחה מנויה טרם מלאו להם 30 והם אינם נשואים. הוועד רשאי להחשיב ליתום זכאי גם יתום נשוי בשנתיים הראשונות לנישואיו, והסכום המקסימלי שיהיה זכאי לו לא יעלה על 100,000 ש"ח.
4. הכספים ינוהלו במסלולי השקעה בהתאם להנחיות ולכללים שמפרסם האפוטרופוס הכללי.
5. הסכומים שנגבו עבור היתומים, וכן הפירות שיניבו במהלך השנים, מיועדים אך ורק לצורכי היתומים, בעיקר להוצאות נישואיהם והקמת ביתם בעתיד (להלן: צרכים מוכרים). עם זאת, בכפוף להחלטת הוועד יועברו כספים מתוך הסכום שנתרם למשפחה גם במהלך השנים שעד חתונת היתומים, לצורך השכלתם ולצרכים חיוניים אחרים.
6. אם יתברר במהלך השנים כי הכספים שנתרמו אינם נצרכים ליעדים שעבורם הוקמה הקרן, בסמכות הוועד להעביר את הכספים ליתומ/ים אחר/ים וכך להימנע מגבייה נוספת.
7. מאחר שמדובר בכספי צדקה, מוסכם כי הסכום שמעבר ל-50,000 ש"ח ליתום זכאי לא ייאסף עבור משפחה אשר הוועד יעריך כי יש בידה עודף נכסים המאפשר לממן את הצרכים האמורים של היתומים הזכאים. אם יוערך כי יש בידי המשפחה המנויה כדי לממן חלקית את הצרכים הללו, תתבצע גבייה חלקית להשלמת הסכום העומד לרשות כל יתום זכאי לסכום הנדרש לפי כללי הקרן בסעיף ג 2 לעיל.
8. הסכומים המיועדים למשפחות ינוהלו בחשבונות נפרדים על ידי הנהלת הקרן, והוצאת כספים לצורך המשפחה תיעשה בהרשאה של הוועד או של מי מטעמו, וזאת כדי לבקר את הוצאת הכספים בצורה נבונה ועל מנת לשמור את הכספים לייעודם העיקרי – בגרותו וחתונתו של היתום.
9. בחתונת כל אחד מן היתומים הזכאים יקבל המתחתן לידיו את יתרת הסכום שנצבר עבורו.
10. מאחר שהתכנית היא קרן צדקה הפועלת על פי ההלכה בלבד, ואינה תכנית ביטוח, ההרשמה וההצטרפות לתכנית מותנות בכך שבמקרה של ריבוי מקרי מוות שלא כדרך הטבע ח"ו (כגון מלחמה ורעידת אדמה) ו\או במקרה שיחליט הוועד כי המצב אינו מאפשר גבייה מהחברים (כגון ריבוי יתומים רח"ל, אינפלציה במשק או כל מצב אחר) או במקרה של מאבד עצמו לדעת ח"ו, יכריע הוועד אם תבוצע גבייה במקרה הפטירה ובאיזה סכום.
11. יודגש כי הגבייה מהווה סיוע למשפחה במצוקה ואינה מהווה התחייבות של הקרן להעברת סכום כל שהוא למשפחה המשלמת. כל העברת כספים מהקרן תהיה בהתאם לכללים אלו ולשיקול הדעת הבלעדי של ועד הקרן. החלטת הוועד תהיה סופית, ללא שום אפשרות תביעה לשיפוי ו/או פיצוי, ו/או תרעומת מכל סוג שהוא בכל מקום ובכל ערכאה שהיא.
12. כל המחלוקות הנובעות מהסכם זה יידונו בהתאם לדין תורה. פוסק הקרן הוא הגאון הרב יעקב אריאל שליט"א – רב העיר רמת-גן.
13. למרות האמור בסעיף ג 11, חתימה על תקנון זה היא חתימה על הסכם בוררות וכל טענה או תביעה הנובעת מהסכם זה תידון אך ורק לפני הרב יעקב אריאל שליט"א. באם תהיה כל מניעה שהיא שבשלה לא יוכל הרב אריאל לדון בטענות, ימונה בורר חלופי בידי הרב הראשי לישראל הראשון לציון שליט"א. יודגש כי הבורר לא יהיה כפוף לפרוצדורה הדיונית ולדיני הראיות וכי הדין החל הינו דין תורה.
14. במקרה הצורך ולתועלת התכנית יוכל הוועד לשנות או להוסיף סעיפים בתקנון, והשינויים יובאו לידיעת חברי הקרן והציבור.
כולנו תפילה ליושב במרומים, שלא יצטרכו עמך בית ישראל זה לזה ולא לעם אחר. ונזכה כולנו לאורך ימים ושנים טובות מתוך בריאות, שמחה ונחת עד ביאת גואל צדק במהרה בימינו אמן.